fbpx

Agile Foundation

Leer de beginselen van Agile werken en welke rol het beste bij jou past
Agile Trainingen - Agile Foundation
Inclusief :
Trainingsmateriaal, Locatie, Catering en Certificaat van deelname
Exclusief :
BTW (BTW vrij mogelijk indien van toepassing) en Examencertificering

Agile Foundation Introductie

Er zijn steeds meer bedrijven die Agile werken. Het begon ooit binnen de IT, maar het heeft de zakelijke wereld buiten de IT ook veroverd. Maar wat betekent het nu precies om Agile te zijn en te werken? Hoe kan Agile jouw organisatie verder helpen? Er is een groot verschil tussen Agile ‘doen’ en Agile ‘zijn’. Tijdens deze training gaan we actief aan de slag hiermee en pakken we naast het gedachtegoed ook het meest bekende Framework binnen Agile erbij; Scrum.

Wat is de Agile Foundation training?

Deze Agile Foundation training is een pakvolle introductie in Agile werken. Samen ontdekken we hoe Agile zichzelf in de IT heeft bewezen en welke elementen ervoor hebben gezorgd dat het ook buiten de IT een succesvolle mindset is. Inzoomend op de Agile principes kijken we gedurende de dag samen hoe je Agile werkend kunt krijgen binnen je organisatie. Dit doen we aan de hand van voorbeelden uit de praktijk én het bekendste Framework; Scrum. De noodzakelijke structuren, cultuur-aspecten en rituelen die nodig zijn voor een Scrum team vormen het middagprogramma.

Je leert gedurende de trainingen manieren om met jouw team dichter bij de wens van de klant te komen, waarde toe te voegen aan je product/dienst en dit allemaal terwijl je je talenten maximaal benut. Zo kunnen jullie op een effectievere wijze producten en diensten ontwikkelen die een hogere klantwaarde hebben.

Waarom de Agile Foundation?

De Agile Foundation training is bedoeld om je een kickstart te geven in kennis en voorbeelden waarmee je een ander beeld krijgt van je huidige werk-omgeving. De organisatiestructuur die er niet voor lijkt te kunnen zorgen dat informatie overal op tijd beland, de teamsamenstelling die tot conflicten leidt, de verander-agenda die benaderd wordt met cynisme, de hoge doorstroom van collega’s en het product dat telkens te laat opgeleverd wordt voor de klant. Allemaal kenmerken van bedrijven, teams en individuen die veel energie steken in de verkeerde zaken.

Met de Agile Foundation training dagen we je uit om met een open en kritische houden te kijken vanuit het Agile perspectief op je huidige werkzaamheden en je te verbazen over hoe alles werkt. Na deze training kun jij zelf stappen gaan zetten om jouw organisatie op een duurzame Agile manier te laten werken. Je hebt een helder beeld bij de verscheidene Scrum rollen en weet welke rol het beste bij jou past om je team en organisatie krachtiger en wendbaarder te maken.

Voor wie is de Agile Foundation training?

De Agile Foundation training is bedoeld voor medewerkers, teamleiders of managers die zien dat bedrijfsprocessen, bedrijfscultuur of bedrijfsrituelen niet lekker lopen, maar de vinger niet kunnen leggen op de zere plek. Door mee te kijken met de mindset, methoden en technieken die de grootste bedrijven van onze tijd inzetten om hun producten te ontwikkelen raak je geïnspireerd om te kijken hoe deze elementen te vertalen zijn naar jouw bedrijf. Samen met de trainers en andere deelnemers maak je vervolgens gedurende de dag de vertaalslag van deze succesfactoren naar jouw context.

Je hebt geen vooropleiding nodig om deze training te volgen, interesse en een open blik is alles wat je nodig hebt. Het niveau van de Agile Scrum Foundation training komt met HBO-niveau overeen.

Duur van de Agile Foundation training

Deze opleiding is één dag van 09:15 tot 16:30 uur. De slides en oefeningen krijg je krijg je fysiek aan het begin van de dag en kun je na afloop als naslagwerk meenemen. Zo kun je bij een collega die je ook Agile gunt, de map op het bureau leggen.

Programma Agile Foundation training

De Agile Foundation training is verdeeld in theorie en praktijkopdrachten. Middels een theoretische basis en een simulatie, kun je tijdens onze training de geleerde stof goed toepassen in de praktijk. Ook is er voldoende ruimte om jouw (praktijk)ervaringen en vragen te bespreken met elkaar.

Wat kun je verwachten tijdens deze training?

 • Een inleiding tot de principes van Agile werken
 • De verschillen van Agile en traditioneel projectmanagement
 • Een introductie in de veelgebruikte Agile-frameworks
 • De fundamentele waarden en principes van Scrum
 • Uitleg over de rollen van Scrum Master, Product Owner en Agile Coach
 • De eigenschappen van een effectief Agile team
 • De voordelen en aandachtspunten van het werken met Agile
 • Een simulatie om de theoretische kennis van Agile in de praktijk toe te passen.

Certificaat Agile Foundation

Na afloop ontvang je van ons een certificaat van deelname. Er is géén examen bij deze training. Na deze training kun je wel doorstromen naar bijvoorbeeld een Scrum Master, Product Owner of Agile Coach training die jou klaarstomen voor het officiële examen van Scrum.org.

Mocht je voor deelname aan je Agile Foundation training al interesse hebben in deelname in één van de andere trainingen, geef dit tijdig door zodat we samen kunnen kijken naar een passende planning voor je.

Agile Scrum Coaching

Agile is een kwestie van doen. Het is een kwestie van cyclisch werken zodat je snel fouten kan maken en hier van kan leren. De Agile Foundation training helpt je om te weten wat Agile wel is, maar vooral ook wat het niet is. Je leert de feiten en fabels van dit bekende en complexe begrip te leren. Na afloop kun je het Agile verbeterpotentieel van je omgeving zien en heb je een referentiekader van hoe een Agile organisatie met deze uitdaging om zou gaan. Wat we tijdens de training echter niet kunnen leren is hoe je een effectief veranderprogramma opzet om met voldoende draagvlak het Agile verbeterpotentieel van je bedrijf te realiseren. Om deze reden bieden we bovenop de vervolg trainingen van Scrum Master en Product Owner nog twee producten om je bedrijf verder te helpen; Agile Coaching en Agile Coach training.

De Agile Coach training is een aparte training buiten het Scrum Framework om die je leert hoe je een gehele omgeving mee kunt nemen in business Agility. Dit kan op organisatie, team en individueel niveau zijn. Mocht dit allemaal te complex zijn of heb je liever de ‘frisse’ blik van een externe coach die meekijkt. Onze Agile Coaches kijken graag mee met jou, je team(s) en/of je organisatie om samen het Agile verbeterpotentieel in kaart te brengen en met een plan te komen om deze te realiseren. Dit kunnen we samen realiseren met het motte: voordoen, samen doen en zelf doen.

Internationaal erkend
CEDEO Erkenning Lean Six Sigma Groep                          CRKBO Lean Six Sigma Groep

Agile Werken is geaccrediteerd door CEDEO en CRKBO. We voldoen zodoende aan de internationale eisen en normen. Hiermee is de kwaliteit van onze trainingen en van onze trainers geborgd.Ervaringen


Shannon / Agile Foundation /

Fijne training waar je je aandacht goed bij kan houden.

Remond / Agile Foundation /

Fijne trainer die op een humoristische wijze uitleg geeft, dit maakt het niet saai.

Louis / Agile Foundation /

Helder en duidelijk!

  Ontvang de gratis brochure  Ontvang alle informatie over de Agile Foundation training overzichtelijk gebundeld in een digitale brochure.

  Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
  Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
  Bekijk gerust onze privacyverklaring.

  F.A.Q.

  Wat kun je met een Agile Foundation training?

  Met een Agile Foundation training krijg je een basisbegrip van Agile principes en praktijken, waardoor je beter in staat bent om in een Agile omgeving te werken.

  Hoe past een Agile Foundation training in je loopbaan?

  Een Agile Foundation training kan waardevol zijn in je loopbaan, omdat Agile een veelgebruikte methodologie is in diverse industrieën en organisaties.

  Wat is het niveau van de Agile Foundation training?

  Het niveau van de Agile Foundation training is vergelijkbaar met MBO/HBO-niveau. Een specifieke (voor)opleiding is echter niet vereist.

  Wat zijn de voordelen voor het volgen van de Agile Foundation training?

  De voordelen van het volgen van een Agile Foundation training zijn onder andere het verbeteren van je begrip van Agile werken, het vergroten van je carrièremogelijkheden in Agile omgevingen en het kunnen bijdragen aan succesvolle Agile projecten.

  Trainingsdata

  09 September 2024
  1 dagen
  Doorn/Utrecht
  € 495,-
  11 December 2024
  1 dagen
  Amsterdam
  € 495,-

  Eerstvolgende trainingen