Scrum Master Training

Wordt in twee dagen professioneel en officieel erkend Scrum Master!
Agile Trainingen - Scrum Master
€ 995,- 2 dagen

Klantwaardering

9.3
Inclusief :
Trainingsmateriaal, catering, certificaat van deelname
Exclusief :
BTW (vraag naar de voorwaarden voor BTW-vrijstelling) en Examencertificering

Scrum Master introductie foto

Wat is een Scrum Master?

Je kunt de Scrum Master het beste zien als de dienend leider van het Scrum Team. De Scrum Master helpt met interacties binnen het team, haalt obstakels uit de weg en coacht de organisatie in de adoptie van het Agile gedachtegoed. Een spin in het web dus!

Een Scrum Master begeleidt het Scrum Teams tijdens Scrum Events als een Daily Scrum of een Sprint Retrospective. Tijdens deze events zorgt een Scrum Master ervoor dat de Scrumregels goed worden nageleefd en dat het team waarde haalt uit de sessies. Als Scrum master weet je wanneer je Scrum werkt en wanneer je Agile bent. Je kent het gedachtegoed zo goed dat je ook weet wanneer en hoe je het beste kunt afwijken om je team Agile te houden.

Waarom een Scrum Master?

In onze tweedaagse Scrum Master training leiden we je op tot professioneel en erkend Scrum Master. We doorlopen in deze training het fundament van Scrum: het Agile gedachtegoed. Vervolgens duiken we het Scrum Framework in en leer je hoe alle rollen, activiteiten en artefacten zich tot elkaar verhouden. Naast de nodige theorie, gaan we veel van Scrum in de praktijk oefenen. Zo leer je onder andere hoe je het team kunt coachen naar een hogere volwassenheid zodat ze uiteindelijk zelforganiserend kunnen worden.

AGILE WERKEN EN STAP-BUDGET
Ontvang tot wel €1.000,- opleidingsbudget van de overheid via het STAP-
budget
. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode.

 

Voor wie is de opleiding Scrum Master?

Deze Scrum Master training is voor iedereen die van plan is om een Scrum Master te worden. Ook indien je verdieping zoekt en de begrippen Agile en Scrum echt tot in de kern wilt begrijpen raden wij jou deze training aan. Tijdens de training is er voldoende afwisseling tussen theorie, oefeningen en cases uit de praktijk. Zo zorgen we ervoor dat de basis in orde is, maar dat er ruimte blijft voor iedereens persoonlijke leerdoel.

Het is de ideale voorbereiding op het maken van het Professional Scrum Master (PSM I) Examen.

Deze training is vergelijkbaar met HBO-niveau. Een specifieke (voor)opleiding is echter niet vereist.

Duur van de Scrum Master training

De Scrum Master training duurt twee dagen. De trainingstijden zijn van 09:00 uur – 17:00 uur.

Programma Scrum Master training

In deze training wisselen theorie en praktijk zich af. Je leert de basis van Agile en het Scrum Framework. Daarnaast leer je over jouw rol in het team en de organisatie. Je leert de benodigde tools te beheersen, gaat actief aan de slag met oefeningen en bent na afloop in staat om een organisatie (in welke industrie dan ook) van dienst te zijn als professionele Scrum Master. Je leert hoe je mensen coacht en meeneemt en kunt deze training ook perfect gebruiken als opstap naar de Agile Coach opleiding.

Na deze training ben je goed voorbereid om het Professional Scrum Master (PSM I) examen succesvol af te nemen.

Wat leer je in deze training?

 • De basisprincipes van Agile en Scrum
 • Het succesvol vervullen van de rol van Scrum Master in een organisatie.
 • Het leiden en coachen van teams die zich bezighouden met het toepassen van Scrum.
 • Het opzetten van een Scrum team.
 • Het begeleiden van een team naar een high-performing team.
 • Voorbereiding op het PSM I Examen.
 • De eerste stappen richting een carrière als Agile Coach.

Certificaat Scrum Master Training

Na het volgen van de training krijg je een certificaat van deelname, als bewijs dat je de training succesvol doorlopen hebt.

Het examen voor Professional Scrum Master I  is niet inbegrepen in de kosten van de training. Je kunt dit examen zelf aanvragen bij Scrum.org. De kosten bedragen 200 USD per keer. Je krijgt dan 60 vragen in 80 minuten met een norm score van 85%. De voorbereiding op dit examen is wel een onderdeel van de training.

Internationaal erkend

Agile Werken is door CRKBO, NRTO en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoet Agile Werken aan de geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd. Al onze trainers zijn gecertificeerd op het gebied van Lean en Agile werken.

Jouw reis continu verbeteren?

Wil jij projecten soepeler en succesvoller laten verlopen, teams in hun kracht zetten en de verwachtingen van opdrachtgevers en eindgebruikers overtreffen?

Lees hieronder hoe anderen de Scrum Master training hebben ervaren, of download onze brochure met uitgebreidere informatie. Benieuwd wanneer de trainingen zijn? Bekijk dan onze trainingsagenda en schrijf je in. Zien we elkaar binnenkort?Ervaringen


Emile Drenth / Scrum Master /

Verfrissende en inhoudelijke zeer sterke training. Erg inspirerende trainer.

Martin Brandsma / Scrum Master /

Everybody has a plan until you get a punch in the face

Muhammed Ekici / Scrum Master /

Een training met deelnemers uit verschillende disciplines en de training van top kwaliteit

  Ontvang de gratis brochure  Ontvang alle informatie over de Scrum Master training overzichtelijk gebundeld in een digitale brochure.

  Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
  Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
  Bekijk gerust onze privacyverklaring.

  Wat kun je met een Scrum Master training?

  Met een Scrum Master training leer je de principes en praktijken van Scrum, waardoor je in staat bent om als Scrum Master teams te begeleiden en het Scrum Framework effectief toe te passen.

  Hoe past een Scrum Master training in je loopbaan?

  Een Scrum Master training kan een waardevolle toevoeging zijn aan je loopbaan, vooral als je geïnteresseerd bent in Agile werken en projectmanagement. Het vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van Scrum, wat je loopbaanmogelijkheden in Agile omgevingen kan verbreden.

  Wat is het niveau van de Scrum Master training?

  Het niveau van de Scrum Master training is vergelijkbaar met MBO/HBO-niveau. Een specifieke (voor)opleiding is echter niet vereist.

  Wordt de Scrum Master certificering wereldwijd erkend?

  Ja, de Scrum Master certificering wordt wereldwijd erkend als een waardevolle referentie voor het beheersen van Scrum-praktijken en het faciliteren van agile teams. Het certificaat biedt geloofwaardigheid en geeft aan dat je beschikt over de nodige kennis en vaardigheden om als Scrum Master te functioneren in diverse organisaties en industrieën.

  Wat zijn de voordelen voor het worden van een Scrum Master?

  Een Scrum Master heeft het voordeel van verbeterde carrièrekansen en loopbaangroei, aangezien steeds meer organisaties Scrum implementeren. Daarnaast biedt het certificeringsproces diepgaande kennis en vaardigheden om Agile teams effectief te begeleiden en succesvolle projectresultaten te behalen.

  Trainingsdata

  Agile Trainingen - Scrum Master
  19 juni 2023
  2 dagen
  Doorn/Utrecht
  € 995 excl btw
  Agile Trainingen - Scrum Master
  21 augustus 2023
  2 dagen
  Amsterdam
  € 995 excl btw
  Agile Trainingen - Scrum Master
  02 oktober 2023
  2 dagen
  Den Haag
  € 995 excl btw
  Agile Trainingen - Scrum Master
  02 november 2023
  2 dagen
  Amsterdam
  € 995 excl btw
  Agile Trainingen - Scrum Master
  20 december 2023
  2 dagen
  Den Haag
  € 995 excl btw

  Eerstvolgende trainingen