fbpx

Scrum Master Training

Wordt in twee dagen professioneel en officieel erkend Scrum Master!
Agile Trainingen - Scrum Master
Inclusief :
Trainingsmateriaal, catering, certificaat van deelname
Exclusief :
BTW (vraag naar de voorwaarden voor BTW-vrijstelling) en Examencertificering

Scrum Master introductie foto

Wat is een Scrum Master?

De Scrum Master is een volledig nieuwe rol in een project- of product-team. Het is geïntroduceerd door het Scrum Framework dat valt binnen het Agile gedachtegoed. Waar voorheen een projectleider, teamleider of manager een team zou aansturen, flipt het Scrum Framework deze dynamiek door een dienend leider aan te stellen dat het team vooral in staat moet stellen om zichzelf te organiseren. De reden hiervoor is al wel langer bekend dan het Scrum Framework oud is, namelijk; teams weten heel goed zelf wat ze moeten doen om hun werk met de juiste kwaliteit gedaan te krijgen. In plaats van ze dus te vertellen wat ze moeten doen zoals een manager of teamleider, vraagt de Scrum Master wat ze nodig hebben om dit zo effectief of efficiënt mogelijk te doen. Je kunt de Scrum Master het beste dus zien als de dienend leider van het Scrum Team. De Scrum Master helpt met interacties binnen het team, haalt obstakels uit de weg en coacht de organisatie in de adoptie van het Agile gedachtegoed. Een spin in het web dus!

Waarom een Scrum Master Training?

De wereld verandert continu. De snelheid waarmee dat gebeurt neemt alleen maar toe, en dat betekent dat organisaties steeds wendbaarder moeten worden. Ze moeten wijzigingen in de scope van projecten gemakkelijker aankunnen, korter op de bal kunnen spelen—om zo zoveel mogelijk waarde aan de klant te kunnen leveren.  

Wie mee wil blijven bewegen moet dus steeds wendbaarder worden! Het Agile gedachtengoed past hierbij en het Scrum Framework is het meest bekende en het meest succesvolle raamwerk om dit gedachtengoed te implementeren. Scrum is bekend van het gebruik binnen IT, maar wordt, net als Agile, zeer succesvol daarbuiten ook gebruikt.  

Hoe het werkt?

Het Scrum Framework helpt je wendbaarder te worden door een aantal aanpassingen aan de mogelijk traditionelere manier van werken van je organisatie of je team daarbinnen. De Scrum Master fungeert hierbinnen als dienend leider en is verantwoordelijk voor de effectiviteit van het Scrum Team. Daartoe is hij onder andere coach, facilitator en leraar; het team heeft namelijk een rol nodig die het team zelforganisatie leert, zonder dat deze persoon hiërarchisch hoger is dan de rest van het team.   

Door de grote laagdrempeligheid en het vertrouwen die ontstaan in een goed scrum team kun je beter samenwerken, lef tonen, kennis delen en eigenaarschap pakken. Je wordt steeds wendbaarder en leert enorm veel. Hiermee maximaliseer je de waarde van wat je doet voor je klant—of die nu intern of extern is. En…het wordt er allemaal leuker van. 

De Scrum Master training is dus niet alleen een must voor je team of organisatie, maar ook voor jou als persoon. Het is daarom niet raar dat steeds meer mensen met het Scrum Framework willen werken, en zowel vaste- als interim Scrum Masters steeds meer gevraagd worden.  

Voor wie is de Scrum Master Training?

De Scrum Master training is voor iedereen die interesse heeft in het Scrum Framework vanuit de rol van de Scrum Master. Dit kan zijn omdat je zelf Scrum Master wilt worden, maar je kunt het ook gebruiken als je al Scrum Master bent en verdieping zoekt.  

In deze training leiden we je op tot professioneel Scrum Master. We baseren ons in de Scrum Master training op de Scrum Guide 2020 en het Agile gedachtengoed. Je leert hoe alle rollen, activiteiten en artefacten uit scrum zich tot elkaar verhouden. Natuurlijk leer je ook van alles over hoe je het team coacht naar zelforganisatie. We houden in onze trainingen van een mix van theorie, oefenen, games, cases en discussie.

Jouw leerdoelen: We werken tijdens je training samen in focus aan jouw persoonlijke leerdoelen. We kunnen daarom zowel beginners als gevorderden in deze training verwelkomen. Onze groepsgrootte is nooit groter dan 10 mensen oftewel de maximale grootte van een scrum team.   

Wat levert het op: Als uitgangspunt hebben we dat je na deze training het certificaat PSMI moet kunnen halen; daar bereiden wij je op voor. Je krijgt na de Scrum Master training een deelnamecertificaat. De PSM1 certificering zelf is niet inbegrepen in de training. 

Vooropleiding: Voor de Scrum Master training is geen speciale vooropleiding of voorbereiding vereist.

Duur van de Scrum Master training

De Scrum Master training duurt twee dagen. De trainingstijden zijn van 09:30 uur – 16:15 uur.  

De prijs voor een open training is € 995,- voor 2 dagen. Daar zit de heerlijke lunch uiteraard bij inbegrepen, evenals drankjes en snackjes. Je vind hier onze open trainingen.

Andere mogelijkheden: Voor teamleden zonder Scrum Master aspiraties hebben wij de Agile foundation training; we leggen dan de basis uit in 1 dag. Wil je liever Product Owner worden? Klik dan hier voor de 2 daagse Product Owner training. Voor gevorderde Scrum Masters is er ook een Agile Coach training.

Maatwerk nodig? Uiteraard geven we deze training ook graag geheel op maat voor jouw eigen team. De tarieven liggen dan anders. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden via  088-5326710 of stuur ons een e-mail.

Programma Scrum Master opleiding

In deze training wisselen theorie en praktijk zich af. Je leert de basis van Agile en het Scrum Framework. Daarnaast leer je over jouw rol in het team en de organisatie. Je leert de benodigde tools te beheersen, gaat actief aan de slag met oefeningen en bent na afloop in staat om een organisatie (in welke industrie dan ook) van dienst te zijn als professionele Scrum Master. Je leert hoe je mensen coacht en meeneemt en kunt deze training ook perfect gebruiken als opstap naar de Agile Coach opleiding.

Na het volgen van de cursus Scrum Master ben je goed voorbereid om het Professional Scrum Master (PSM I) examen succesvol af te nemen.

Wat leer je in deze training?

 • De basisprincipes van Agile en Scrum
 • Het succesvol vervullen van de rol van Scrum Master in een organisatie.
 • Het leiden en coachen van teams die zich bezighouden met het toepassen van Scrum.
 • Het opzetten van een Scrum team.
 • Het begeleiden van een team naar een high-performing team.
 • Voorbereiding op het PSM I Examen.
 • De eerste stappen richting een carrière als Agile Coach.

Wat kun je verwachten na de Scrum Master training?

Na de Scrum Master training zul je verschillende dingen tegenkomen in je dagelijkse praktijk. Als beginnend Scrum Master focus je je vaak op één team en breid je je portfolio uit nadat je dit team gecoacht hebt om meer effectief en zelf organiserend te worden. Vanuit het Scrum Framework zien we vaak dat beginnende Scrum teams behoefte hebben in begeleiding tijdens Scrum Events als een Daily Scrum of een Sprint Retrospective. Tijdens deze events zorgt een Scrum Master ervoor dat de Scrumregels goed worden nageleefd en dat het team waarde haalt uit de sessies.  Hoe je dit het beste kunt doen heb je immers besproken tijdens de Scrum Master training.

Na verloop van tijd lukt het je om dag tot dag iets meer afstand te nemen van het team en deze zichzelf steeds meer te laten organiseren. Zodoende heb je meer tijd om waarde toe te voegen aan een ander team. Zo kun je teams die bezig zijn met hetzelfde product of binnen dezelfde afdeling helpen om als team te groeien, maar ook om van elkaar te leren in de best practices die ontstaan uit de samenwerking. Let hierbij wel op dat niet ieder team hetzelfde proces doorloopt of dezelfde behoeften/benodigdheden heeft om te groeien naar een volwassen team. Om deze reden moet je als Scrum Master scherp blijven in de aannames die je maakt in je oordelen en de interventies die je pleegt.

Heb je de fundering op orde en is heb je het begeleiden van teams helemaal onder de knie, dan kun je ook op organisatieniveau kijken of je van waarde kan zijn. De gehele organisatie heeft waarschijnlijk een Agile potentie die helpt bij de uitdagingen die ze ervaren. Deze werkzaamheden en het coachen op dit niveau kan wel een extra uitdagingen vormen. Mocht je hier meer handvaten voor nodig hebben raden we je aan om de Agile Coach opleiding bij ons te volgen.

Certificaat Scrum Master Training

Na het volgen van de training krijg je een certificaat van deelname, als bewijs dat je de training succesvol doorlopen hebt.

Het examen voor Professional Scrum Master I  is niet inbegrepen in de kosten van de training. Je kunt dit examen zelf aanvragen bij Scrum.org. De kosten bedragen 200 USD per keer. Je krijgt dan 60 vragen in 80 minuten met een norm score van 85%. De voorbereiding op dit examen is wel een onderdeel van de training.

Internationaal erkend

CEDEO Erkenning Lean Six Sigma Groep                          CRKBO Lean Six Sigma Groep

Agile Werken is door CRKBO en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoet Agile Werken aan de geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd. Al onze trainers zijn gecertificeerd op het gebied van Lean en Agile werken.

Jouw reis continu verbeteren?

Wil jij projecten soepeler en succesvoller laten verlopen, teams in hun kracht zetten en de verwachtingen van opdrachtgevers en eindgebruikers overtreffen?

Lees hieronder hoe anderen de Scrum Master training hebben ervaren, of download onze brochure met uitgebreidere informatie. Benieuwd wanneer de trainingen zijn? Bekijk dan onze trainingsagenda en schrijf je in. Zien we elkaar binnenkort?
Ervaringen


Emile Drenth / Scrum Master /

Verfrissende en inhoudelijke zeer sterke training. Erg inspirerende trainer.

Martin Brandsma / Scrum Master /

Everybody has a plan until you get a punch in the face

Muhammed Ekici / Scrum Master /

Een training met deelnemers uit verschillende disciplines en de training van top kwaliteit

  Ontvang de gratis brochure  Ontvang alle informatie over de Scrum Master training overzichtelijk gebundeld in een digitale brochure.

  Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
  Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
  Bekijk gerust onze privacyverklaring.

  F.A.Q.

  Wat kun je met een Scrum Master training?

  Met een Scrum Master training leer je de principes en praktijken van Scrum, waardoor je in staat bent om als Scrum Master teams te begeleiden en het Scrum Framework effectief toe te passen.

  Hoe past een Scrum Master training in je loopbaan?

  Een Scrum Master training kan een waardevolle toevoeging zijn aan je loopbaan, vooral als je geïnteresseerd bent in Agile werken en projectmanagement. Het vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van Scrum, wat je loopbaanmogelijkheden in Agile omgevingen kan verbreden.

  Wat is het niveau van de Scrum Master training?

  Het niveau van de Scrum Master training is vergelijkbaar met MBO/HBO-niveau. Een specifieke (voor)opleiding is echter niet vereist.

  Wordt de Scrum Master certificering wereldwijd erkend?

  Ja, de Scrum Master certificering wordt wereldwijd erkend als een waardevolle referentie voor het beheersen van Scrum-praktijken en het faciliteren van agile teams. Het certificaat biedt geloofwaardigheid en geeft aan dat je beschikt over de nodige kennis en vaardigheden om als Scrum Master te functioneren in diverse organisaties en industrieën.

  Wat zijn de voordelen voor het worden van een Scrum Master?

  Een Scrum Master heeft het voordeel van verbeterde carrièrekansen en loopbaangroei, aangezien steeds meer organisaties Scrum implementeren. Daarnaast biedt het certificeringsproces diepgaande kennis en vaardigheden om Agile teams effectief te begeleiden en succesvolle projectresultaten te behalen.

  Trainingsdata

  27 August 2024
  2 dagen
  Zoetermeer
  € 995,-
  16 October 2024
  2 dagen
  Amsterdam
  € 995,-
  04 December 2024
  2 dagen
  Zoetermeer
  € 995,-

  Eerstvolgende trainingen