fbpx

FAQ

Inschrijven, kosten en data

Hoe kan ik mij inschrijven voor een training?

Via onze website is het mogelijk om je in te schrijven voor een training. Door het invullen van het inschrijfformulier van de desbetreffende training. Na invulling ontvang je direct een bevestiging per e-mail. Per e-mail ontvang je ook minimaal twee weken voor de start van de training alle benodigde informatie voor de desbetreffende training.

Wanneer is mijn inschrijving definitief?

Zodra je per e-mail een bevestiging hebt ontvangen voor de desbetreffende training. Deze krijg je na het compleet invullen van het inschrijfformulier via onze website. Wil je een wijziging aanbrengen, geef dit dan aan ons door via info@agilewerken.nl.

Wat is een optie en tot wanneer is mijn optie geldig?

Het is bij ons mogelijk kosteloos een plekje vrij te houden in de training. Dit noemen wij een optie. Hiermee kun je tot 2 weken voor aanvang van de training zonder verplichtingen bezet houden.

Waar kan ik de trainingsdata vinden?

De trainingsdata zijn te vinden op de trainingspagina van de desbetreffende training. Daarnaast hebben wij ook een overzichtspagina trainingsagenda beschikbaar met alle trainingen van het aankomende jaar. Hier kom je op terecht komt door rechtsboven te klikken op ‘Bekijk de trainingen’.

Wat zijn de kosten voor een training?

De kosten per training zijn verschillend. De kosten per training zijn terug te vinden op de desbetreffende trainingspagina.

Wat is jullie incompany-aanbod en hoe schrijf ik me in?

Buiten de mogelijkheid je in te schrijven op een open training van Agile Werken, bieden wij ook incompany-trainingen aan. Hierbij maken we een training op maat voor jouw organisatie. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op per e-mail op info@agilewerken.nl of telefonisch via 088-5326710.

Wat is het niveau van de training?

Het niveau van de open trainingen is vergelijkbaar met MBO/HBO-niveau. Twijfel je of het niveau bij je past? Neem dan gerust contact met ons op. Eén van onze trainers helpt je verder.
Het niveau van een incompany training stemmen we samen af op het niveau van de deelnemers van de organisatie.

Hoeveel deelnemers zitten er in een training?

Het aantal deelnemers van een training varieert van minimaal 4 tot maximaal 14 personen.

Over de trainingen en examens

Wat kun je met een Agile training?

Het volgen van een Agile training helpt je om kritisch te kijken naar je eigen processen en team(s) en te bepalen of de activiteiten die je/jullie verrichten ook daadwerkelijk waarde toevoegt aan hetgeen waar jullie mee bezig zijn. Afhankelijk van de Agile training die je gevolgd hebt kun je ook helpen bij het veranderen van je teamstructuur zodat jullie meer overzicht hebben, beter kunnen samenwerken en meer waarde toevoegen voor je eindklant. Dit allemaal op basis van je nieuwe kennis op het gebied van Agile en Scrum.

Welke training is het meest geschikt voor mij?

De training die je kiest is afhankelijk van welke rol bij jou past.

Heb je nog geen kennis van Agile en wil je te weten komen wat het is en welke rol het beste bij jou past? Kies dan voor de Agile Foundation training. Deze training geeft je de basis om Agile te leren kennen.

Ben jij verantwoordelijk over een bepaald ‘product’ en breng jij continu de klantwens en het ontwikkelteam bij elkaar? Dan is een Product Owner training iets voor jou. Je bent na het volgen van de Product Owner training in staat de klant te vertegenwoordigen en de waarde van het werk dat jouw (Scrum) team oplevert te maximaliseren voor de klant.

Als Scrum Master ben je een spin in het web van het team. Jij zorgt ervoor dat je team effectief en gefocust bezig kan met het project zonder dat ze afgeleid worden door alle afleiding en waan van dag zaken. Je helpt je team groeien in volwassenheid en het vinden van een werkwijze die het beste past. Na deze training ben je in staat om alle beren die je teamleden zien van de  weg te halen.

De Agile Coach training gaat dieper in op individueel coaching, team coaching en organisatie coaching. Voor alle niveaus krijg je een toolbox waarmee je aan de slag kunt om op een positieve manier impact te maken binnen de organisatie. Het einddoel is een wendbare organisatie kunnen inrichten zonder vast te komen zitten in discussies over frameworks.

Hoe past een Agile training in je loopbaan?

Tijdens de training worden er een boel tools aangereikt die je in het werkveld kunt toepassen, ongeacht in welke branche je werkzaam bent. De tools werken in veel organisaties en zijn bij juiste toepassing van toegevoegde waarde. Een Agile training kan van toegevoegde waarde zijn tijdens je huidige baan, maar ook in banen in de toekomst. Een Agile training is een investering voor een langere termijn.

Hoe schrijf ik mij in voor het examen?

Het examen voor Professional Scrum Master of Product Owner is niet in de training inbegrepen. Je kunt dit examen zelf aanvragen bij Scrum.org. De kosten bedragen 200 USD per keer. Je krijgt dan 60 vragen in 80 minuten met een norm score van 85%. De voorbereiding op dit examen is wel een onderdeel van de training.

Lesmateriaal, coaching en certificering

Wanneer ontvang ik het lesmateriaal voor mijn training?

Het lesmateriaal van jouw training ontvang je op de eerste dag van jouw training. Hierbij ontvang je van ons een map met de benodigdheden voor de desbetreffende training.

Ontvang ik een diploma of certificaat?

Agile Werken is door CRKBO, NRTO en CEDEO geaccrediteerd. Na afronding van de training, ontvang je een Certificaat van Deelname ter bevestiging dat je de training hebt doorlopen.

De theorie-certificering van Agile wordt aangeboden op Scrum.org.

Praktische zaken voor de trainingsdag

Op welke locaties worden er trainingen gegeven?

Er bevinden zich meerdere trainingslocaties door het land, namelijk in den Haag, Amsterdam en Doorn. Daarnaast worden er ook geregeld trainingen verzorgd in Leeuwarden, Zwolle en Eindhoven. De trainingsagenda maakt inzichtelijk waar welke training gegeven worden.

Zijn de trainingslocaties goed met het openbaar vervoer te bereiken?

De trainingslocaties zijn met het openbaar vervoer goed te bereiken. Minimaal twee weken voor de start van de training sturen we alle benodigde informatie voor de desbetreffende training op, inclusief routebeschrijving.

Wordt de lunch verzorgd of moet ik hiervoor zelf zorgen?

Indien de training fysiek wordt bijgewoond, wordt er tijdens onze Agile trainingen lunch verzorgd. Daarnaast is er op onze locaties water, koffie en thee ter beschikking.
Allergieën of dieetwensen? Geef dit minimaal 1 week van tevoren aan ons door zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Wat zijn de aanvangstijden van de training?

De aanvang van de trainingen zijn om 9.00 uur en duren tot uiterlijk 17:00 uur.

Bieden jullie de trainingen ook online aan?

Alle open trainingen van Agile werken worden enkel fysiek aangeboden.

Over Agile Werken

Wat zeggen cursisten over Agile Werken?

Veelal geven cursisten aan dat ze via via goede verhalen over ons hebben gehoord. Ook praktische zaken zijn doorslaggevend. Zoals het op korte termijn kunnen bijwonen van een training, het meedenken wat de beste optie voor jou is, of de verschillende trainingslocaties door het land. Flexibiliteit is iets wat we veel terug krijgen van cursisten.

Cursisten vertellen ons ook dat het overbrengen van kennis iets is waar we goed in zijn. Daar zijn we erg blij om. We vinden het Agile werken zo interessant dat we energie krijgen van het delen van onze kennis hierover. We horen dan ook graag wat jouw situatie is, zodat we mee kunnen denken en begeleiden in jouw ontwikkeling in het Agile werken.

Waarin verschillen wij van andere opleiders?

Agile Werken brengt de stof in de praktijk. Tijdens de trainingen worden er veel praktijkvoorbeelden en oefeningen aangedragen. Zo leer je het beste de praktijktoepassing kennen. Ook is er veel ruimte voor het inbrengen van eigen persoonlijke ervaringen. Iedere organisatie en team is uniek. Wat bij de één werkt, hoeft niet te betekenen dat het bij de ander ook werkt. Bij Agile Werken streven we er naar om het Agile gedachtengoed door te vertalen naar jouw situatie, team en organisatie.

Overige vragen

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Wat zijn de algemene voorwaarden?
De algemene voorwaarden lees je hier.

Ik heb een klacht. Hoe wordt dit opgelost?

Agile Werken wilt er alles aan doen om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het kan gebeuren dat je niet tevreden bent. Gaat het om een klein probleem? Dan mag je dit kenbaar maken per e-mail of telefonisch. Betreft het een ingewikkeldere klacht? Dan dien je de klachtenprocedure te volgen. Hierbij behandelen we jouw klacht in vertrouwen en in overleg proberen we tot een juiste oplossing te komen.