fbpx

Scrum rollen

Ontdek welke scrum rol bij jou past!

In een organisatie streef je naar een maximaal resultaat door operationele processen te optimaliseren (=Lean) en ontwikkelprocessen optimaal in te richten (=Agile). Binnen het Agile werken worden Agile principes en het Scrum framework toegepast. In onze Agile trainingen ligt het accent op het Agile Scrum framework en de toepassing van scrum rollen. Van Doing Agile naar Being Agile. Om dit te realiseren heeft ieder in een scrum-team zijn eigen scrum rol en bijpassende verantwoordelijkheden. 


Product Owner Scrum Rol Product Owner

Als Product Owner vertegenwoordig je de klant en  ben je verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het werk dat het Scrum Team oplevert. Na de training kan je dan ook als Product Owner aan de slag om met een heldere en realiseerbare productvisie de klant en je organisatie duurzaam verder te helpen. In deze training leer je niet alleen de basisbeginselen van Scrum, maar bovenal welke competenties en tools jij als Product Owner nodig hebt. Jij bent immers degene die met stakeholders er voor zorgt dat er elke sprint maximaal resultaat wordt behaald en duidelijk is wat de (release-)planning is. In deze training leer je op welke wijze je kunt zorgen voor een goede Backlog en stakeholder management.

► Meer over de Product Owner Training


Scrum Master Scrum Rol Scrum Master

Je leert in deze training het Scrum framework toe te passen aan de hand van de onderliggende theorie en een praktijkcase. Ook leer je hoe je een team begeleidt en coacht in de toepassing van Scrum. In het bijzonder richt deze training zich op projectleiders van verbeterprojecten, teamleiders en natuurlijk voor diegene die zich tot Scrum Master willen ontwikkelen. Na het volgen van de opleiding heb je een sterke basis gelegd om zelfstandig een team te begeleiden in de ontwikkeling tot een professioneel Scrum/zelfsturend team.

► Meer over de Scrum Master Training


Agile Coach Scrum Rol Agile Coach

Deze opleiding leidt je op tot professioneel Agile Coach met business impact. Je leert tijdens deze training hoe je veranderingen in processen implementeert én hoe je mensen in beweging krijgt om te veranderen. Na deze training kun je aan de slag als Agile Coach in organisaties. Als Agile Coach ben je in staat om van de Lean filosofie de Agile principes door te voeren binnen de gehele organisatie. Dit betekent zowel op individueel, op team-, afdeling- en managementniveau.

► Meer over de Agile Coach Training


Twijfel je welke rol bij jou past?

Agile Foundation Scrum Rol Agile Foundation

De Agile Foundation training geeft je het fundament om als teamlid, medewerker of manager een rol te nemen in een Lean Agile werkende organisatie of eentje die zich daar naartoe ontwikkelt. Het programma bestaat uit een introductie tot de Lean en Agile principes. We staan stil bij Scrum als meest gebruikte Agile Methode, de rollen en verantwoordelijkheden in een Scrum Team en de dynamieken die hierin aanwezig zijn. Tevens vormt deze training de basis voor mensen die zich verder willen ontwikkelen als Scrum Master, Product Owner of Agile Coach.

► Meer over de Agile Foundation Training