fbpx

Nieuws en artikelen

Timeboxing

Timeboxing is een krachtige time management techniek die cruciaal is binnen Agile werken. Het helpt teams om efficiënt en doelgericht te werken door tijdverspilling te verminderen en processen transparanter te maken.

Product Manager

Verken de verantwoordelijkheden, uitdagingen en best practices van de Product Manager binnen Agile, en vergelijk die met de rol van de Product Owner. Ontdek hoe beide rollen bijdragen aan succesvolle productontwikkeling en waar ze elkaar overlappen!
Verantwoordelijkheden Product Manager als zowel Product Owner

Agile Portfoliomanagement

Traditioneel portfoliomanagement is niet altijd efficiënt of snel genoeg. Met Agile Portfoliomanagement ben je altijd klaar voor verandering, lever je waardegericht én werk je efficiënter samen.
Hoe werkt Agile Portfoliomanagement?

User Story

User Stories zijn een veelgebruikt hulpmiddel in Agile en Scrum om de behoeften van eindgebruikers te begrijpen en te prioriteren. We leggen uit wat User Stories zijn, waarom ze belangrijk zijn in Scrum, en bieden praktische voorbeelden en tips voor het effectief schrijven en gebruiken ervan!
Voorbeeld van User Story

Agile at Scale

Agile werken is fantastisch voor kleine teams, maar bij grote projecten is opschalen (Agile Scaling) nodig. Deze guide vergelijkt Spotify Model, LeSS en SAFe: drie populaire Agile Scaling Frameworks om te kiezen wat het beste bij jouw organisatie past!
Agile Scaling met Frameworks: Voordelen & Nadelen van verschillende frameworks

Het Spotify Model van Agile

Het Spotify-model is een Agile raamwerk voor teams, flexibiliteit en schaalbaarheid en bevordert cross-functionele samenwerking, autonomie en afstemming, wat leidt tot wendbaarheid, innovatie en klanttevredenheid.
Wat het Spotify Model is en hoe het werkt binnen Agile

Johari

Het Johari Venster, ontwikkeld door Joseph Luft en Harrington Ingham in de jaren 50, is een model dat wordt gebruikt om het bewustzijn van individuen over henzelf en anderen te vergroten. Het model verdeelt informatie in vier gebieden: open, blinde, verborgen en onbekende ruimtes. Het Johari Venster is niet alleen een nuttig instrument voor persoonlijke groei en ontwikkeling, maar kan ook waardevol zijn binnen Agile en Scrum-teams om de samenwerking te verbeteren en de prestaties te optimaliseren.

Storyboard

In de wereld van Agile en Scrum draait alles om samenwerking, transparantie en het leveren van waarde aan klanten. Een effectieve manier om deze principes te ondersteunen en het team op één lijn te houden, is door middel van storyboards. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het gebruik van storyboards in combinatie met Agile en Scrum, en hoe ze kunnen helpen bij het visualiseren van succesvolle projecten.

De Stakeholder Matrix en Stakeholder Mapping

De stakeholder matrix of stakeholder map is dus niet iets wat je een keer maakt. Het is een levend document wat transparant maakt voor het hele Scrum team hoe de belangen precies liggen—en dat maakt het makkelijker om waarde te leveren. Het helpt Scrum Teams om effectiever te communiceren, risico’s te beheersen en waarde te leveren aan alle betrokkenen.