fbpx

STAP-Budget: Agile Trainingen volgen

Het volgen van een Agile Training met het STAP-Budget

Let op!:

Vanaf september 2023 is het enkel mogelijk om het STAP-budget aan te vragen voor OCW-erkende opleidingen. Hier valt Lean Six Sigma Groep helaas niet onder. Per 1 januari 2024 komt het STAP-budget te vervallen. Voor meer informatie ga naar https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/06/13/stap-budget-in-aangepaste-vorm-verder

Stap-budget enkel voor OCW-erkende opleidingen - Agile Werken

STAP is een acroniem voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het is een subsidieregeling door de overheid in het leven geroepen om je verder te ontwikkelen in de arbeidsmarkt. Hierbij is het mogelijk tot €1.000,- subsidie te ontvangen voor het volgen van een training of opleiding naar keuze. Hieronder lees je hoe de STAP regeling te werk gaat.

STAP-Budget Agile Trainingen

Inhoudsopgave
 1. Op voorhand: Voldoe jij aan deze punten?
 2. Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?
 3. Hoe werkt het met BTW?
 4. STAP-budget afgekeurd?
 5. Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

 


Op voorhand: Voldoe jij aan deze punten?

De overheid heeft een aantal voorwaarden opgesteld waar je aan dient te voldoen om in aanmerking te komen voor het STAP-budget.

 • Je hebt een leeftijd tussen de 18 en pensioengerechtigde leeftijd;
 • Jouw werksituatie is als volgt: loondienst, ondernemer of geen werk;
 • Je ontvangt geen aanvullende inkomsten op moment van aanvragen als studiefinanciering, tegemoetkomen schoolkosten voor meerderjarigen of lerarenbeurs. Het STAP-budget valt wel te combineren met LLLK;
 • De gekozen scholing start minimaal 4 weken na aanvraag en maximaal 3 maanden na sluiting van het aanvraagtijdvak;
 • Dit jaar heb je nog geen STAP-budget ontvangen.

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Er zijn verschillende aanvraagperiodes in het jaar beschikbaar waarin het mogelijk is het STAP-budget aan te vragen voor een training of opleiding naar keuze. De eerstvolgende gelegenheid is op maandag 3 juli 2023.
Tip!: Het STAP-budget is voorgaande aanvraagperioden binnen enkele uren op gegaan. Zit om die reden op tijd klaar. Schrijf je daarbij ruimschoots van tevoren in voor een opleiding of training naar keuze, zodat je tijdig het STAP aanmeldbewijs hebt.

Let op!: De training naar keuzen dient minimaal 4 weken na aanvraag en maximaal 3 maanden na sluiting van het aanvraagtijdvak te starten.
Voorbeeld: 3 juni kun je het STAP-budget weer aanvragen. Dat betekent dat de training naar keuze niet eerder start van 31 juli en niet later dan 31 augustus.


Hoe werkt het met BTW?

Het STAP-budget bedraagt €1.000,-. Bij dit bedrag zit BTW ingerekend, wat betekent dat het STAP-budget €826,45 exclusief BTW bedraagt.

Voor de beroepsopleidingen die worden aangeboden, is het mogelijk een BTW-vrijgesteldefactuur op te ontvangen. Zo is het mogelijk om het STAP-budget €1.000,- netto uitgekeerd te krijgen. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Heel belangrijk!: Zodra je voor de BTW-vrijgestelde factuur kiest, dien je jouw STAP-budget bij het UWV onder LSSG BV aan te vragen. LSSG BV is ons  BTW vrijgestelde BV.

Uitleg STAP-Budget Agile Trainingen

Let op!: Onderstaande trainingen worden in combinatie met het STAP-budget standaard vanuit onze BTW-vrijgestelde BV aangeboden:

Agile Foundation
Scrum Master
Product Owner

STAP-budget afgekeurd?

Het is goed om te weten dat je zelf het STAP-budget aan dient te vragen. Is jouw aanvraag afgekeurd? Of is het budget simpelweg op? Dan ben je ook zelf verantwoordelijk dit aan ons door te geven. Het is mogelijk tot 4 weken voor de startdatum van de desbetreffende training jouw aanmelding kosteloos om te zetten. Dit kan bijvoorbeeld naar dezelfde desbetreffende training minimaal 4 weken na de volgende aanvraagperiode.


Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

 1. Meld je aan voor één van onze Agile-trainingen. Vink tijdens het invullen van het inschrijfformulier aan dat je voor het STAP-budget kiest en vul jouw geboortedatum in.
  Let op!: Enkel een optie voor een training kiezen is niet voldoende voor de aanvraag van het STAP-budget. Met een optie zijn wij niet in de gelegenheid jouw aanmeldbewijs te maken.
 2. Jouw inschrijving met keuze STAP-budget en ingevulde geboortedatum is voor ons duidelijk dat jij de training in combinatie met het STAP-budget gaat volgen. Wij maken jouw aanmeldbewijs, indien de gegevens compleet zijn, gereed. Met jouw STAP-aanmeldbewijs kun jij het STAP-budget aanvragen.
 3. Vraag het STAP-budget in het desbetreffende aanvraagperiode via het STAP-portaal van het UWV aan. Het portaal kun je in door met jouw DigiD in te loggen. Tijdens de aanvraag heb je de volgende gegevens nodig: jouw STAP-aanmeldbewijs, je deelnamenummer verkregen op jouw STAP-aanmeldbewijs, de juiste scholing, de juiste startdatum, de juiste BV (Lean Six Sigma Groep BV of LSSG BV). Let tijdens de aanvraag goed op of je voor de juiste training met de juiste startdatum bij de juiste BV kiest. Let op!
  In voorgaande aanvraagperioden is het voorgekomen dat het portaal tijdens de aanvraag vastloopt, of dat de training niet zichtbaar is. Refresh dan de pagina. Schrijf je NIET in voor een andere training.
 4. Aanvraag gelukt? Het UWV gaat de aanvraag behandelen. Binnen 4 weken krijg je bericht vanuit het UWV.
 5. Aanvraag goedgekeurd: Wij ontvangen bericht van het UWV. Hiermee brengen wij het desbetreffende voorschot bij het UWV in rekening. Indien de volledige kosten van de training hiermee niet gedekt zijn, sturen wij de overige kosten met een aanvullende factuur uiterlijk 6 weken voor aanvang van de training op.
 6. Aanvraag afgekeurd: Wij ontvangen géén bericht van het UWV van de afwijzing. Je bent zelf verantwoordelijk dit aan ons door te geven. Het is mogelijk tot 4 weken voor de startdatum van de desbetreffende training jouw aanmelding kosteloos om te zetten naar een later moment. Dit kan doorgegeven worden naar info@agilewerken.nl.
 7. Aanvraag annuleren: Het is mogelijk tot 4 weken voor de startdatum van de desbetreffende training jouw deelname kosteloos te annuleren. De aanvraag van het STAP-budget annuleren dien je zelf te doen via het STAP-portaal van het UWV.
 8. Tussentijds stoppen/annuleren training: Dit dient gemeld te worden bij het UWV. Omdat je de training tussentijds stopt of annuleert, komt het STAP-budget te vervallen in overleg met het UWV. Hiermee komen de kosten van de training voor de rekening van de deelnemer. Indien dit het geval is, ontvang je van ons een factuur.
 9. Training afgerond: Na afronding van de training ontvang je een certificaat van deelname. Dit dient als bewijs dat je de training hebt bijgewoond. Deze sturen wij binnen 3 maanden na afronding van de training naar het UWV op. Het UWV controleert op zijn beurt hiermee of de scholing is afgerond en of er is voldaan aan alle voorwaarden. Indien alles is goedgekeurd, wordt de subsidie definitief toegekend en is hiermee de scholing afgerond.
Aanmelding STAP-Budget Agile trainingen
Onderstaande trainingen worden volledig gesubsidieerd:

Agile trainingen

Agile opleiding volgen met STAP-Budget

Wat is Agile?
Agile betekent wendbaar. Het is een manier van werken die verandering omarmt. Een organisatie die werkt volgens de Agile-filosofie, is zich ervan bewust dat omstandigheden veranderen en weet hier slim op in te spelen. Waarbij de klant altijd centraal staat en klantwaarde gemaximaliseerd wordt. Onze ervaren Agile specialisten zullen deze Agile trainingen geven.


Na afloop van de training ben je in staat als effectieve Product Owner het onderste uit de kan te halen voor jouw organisatie. Leer maximale waarde te leveren aan de klant.
► Product Owner training


 • Scrum Master
  Duur: 2 dagen
  Prijs: € 995,- (exclusief BTW)

Na afloop van de training ben je eigenmachtig in staat een team te helpen groeien naar het niveau van professioneel Scrum-team, ook wel zelforganiserend team genoemd.
► Scrum Master training


Na afloop van de training ben jij in staat om een eerste stap te zetten richting een Agile organisatie die kan inspelen op verandering. Ontdek welke rol het beste bij jou past!
► Agile Foundation training